AI & BIG Data? Interview med Professor Stephen Alstrup

AI (Artificial intelligence) eller BIG Data om man vil, er noget de fleste har stiftet bekendtskab med. Men formentligt mest fordi medierne har afdækket det fra flere forskellige vinkler. Men hvad er AI/BIG Data og hvad betyder eller hvad kan det betyde, for IT Branchen. Det er vi her hos IT-Hotellet nysgerrige på, derfor har vi snakket med Stephen Alstrup, som er BIG Data, internet & Algortihm Expert.

Når vi støder på AI & BIG data, kan det virke skræmmende, men i virkeligheden er det en udvikling som har været i gang i lang tid.

”De kloge hoveder siger at ca. 50% af alle jobfunktioner skal digitaliseres/robotiseres inden for en kort horisont. Så læg alle lønudbetalinger sammen og divider med 2 og potentialet er der.
Der har gennem lang tid været i udvikling således at computeren er blevet bedre og bedre til at løse bestemte opgaver som f.eks. at genkende hvad der er på et billede. Der er som sådan ikke sket noget revolutionerende teknologisk de seneste år.

Men på en lang række punkter er den udvikling der har været i gang i lang tid nu kommet til et punkt hvor maskinen er bedre/lige så god som mennesker til en række opgaver. Og når man når dette punkt kommer der mange muligheder. Der hvor maskinen netop er er ved at slå mennesker er: forståelse af billeder, tale, tekst m.m. Som konkret eksempel kan politiets biler nu scanne nummerplader. Men det betyder at input og behandling af dette til maskinen stiger voldsomt. Det er også forståelse af billeder, der er afgørende for udviklingen af selvkørende biler. ”

Fastholdelse af gamle vaner og arbejdsgange, kan blive faldgruben.

”Klassisk set plejer gamle firmaer at holde fast i eksisterende forretningsmodeller og bliver så overrumplet over natten af netflix, iphone, email, osv. Så den største faldgrube er at tro, at den gamle teknologi/metode bliver ved med at overleve. For AI specifik er den helt store udfordring at der er mange flere sælgere end folk der egentlig kan noget, så man kan nemt købe katten i sækken. ”

Teknologien er kommet for at blive og digitaliseringen vil betyde en ændring i forhold til jobfunktionerne, som henover de næstkommende år vil blive mere og mere tydelig.

”Jeg tror billede, tale, og tekst forståelse er så afgørende at vi i de kommende år vil se de store ryk som netop kan understøtte at 50% af jobfunktioner skal digitaliseres væk. ”

Behold en vis skepsis.

”Der er meget hype så vær skeptisk – men vær også vågen for at morgendagen ser anderledes ud. ” 

Stephen Alstrup AI ExpertStephen Alstrup er Professor ved Københavns Universitet, medstifter af en af Danmarks største it succeser, Octoshape, og CEO samt medstifter i SupWiz. SupWiz’s fokus er, ved hjælp af AI og machine learning, at bringe kundesupport- og service til det næste niveau. SupWiz’s enestående team er sammensat af nogle af verdens dygtigste algoritmikere og er flere gange blevet omtalt som det stærkeste start-up team nogensinde. Læs mere her:
https://www.supwiz.com

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En del af

BFIH Logo

Partners

Authorized-partner-Heimdal

Kreditvurdering

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

IT-Hotellet ApS © 2018. All rights reserved.