Forsvarets Efterretningstjeneste er skarp på cybersikkerhed

Du kan få den store forkromede løsning. Men de gratis sikkerhedsvejledninger er også stærkt anbefalelsesværdige

”Kender I egentlig den software jeres kunder bruger?” spørger Thomas Lund-Sørensen, der er chef for Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed.

Dette er så et af de spørgsmål som IT-Hotellet til en vis grad overlader til kunderne. Og det er sjældent et problem. Men taler vi om cybersikkerhed er spørgsmålet nu relevant nok, da knap så ny software yder (lidt) ringere beskyttelse mod cyberspionage og cyberkriminalitet end helt opdateret software. Af samme årsag tilbyder IT-Hotellet automatisk patching af software, som betyder at 90% af alt kundens software automatisk opdateres

Center for Cybersikkerhed, der er en enhed under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) er sat i verden for at beskytte danskerne mod den stigende mængde cyberkriminalitet.

Vi er pokkers udsatte

”Alle virksomheder i Danmark, alle myndigheder er udsatte.  Vi er meget digitaliserede og noget mere digitaliserede end rigtig mange andre lande. Og dermed har vi måske en større sårbarhedsflade,” forklarer Thomas Lund-Sørensen. ”Vi er mere rettede ind mod Internettet. Vores trusselsbillede adskiller sig dog ikke væsentligt fra de lande vi grænser op til. Der, hvor vi adskiller os en del, er, at vi ikke har ret meget piratsoftware. De allerfleste kører software med licens, hvor det er muligt at modtage opdateringer. Og det er en af de helt afgørende faktorer for at beskytte systemerne. Hvis ikke softwaren kan opdateres, må man tage nogle andre foranstaltninger. Teleudbyderne gør faktisk noget for at holde deres netværk nogenlunde rent.”

Følg de gennemarbejdede gratis råd

Center for Cybercity er ikke mindst sat i verden for at tjene dig som virksomhedsejer. Thomas Lund-Sørensen uddyber: ”Først og fremmest kan virksomhedsejere kigge på vores hjemmeside og studere de råd og vejledninger som ligger fremme. Det første er trusselsvurderingerne. Du kan som virksomhedsejer gøre dig den overvejelse, om du selv er omfattet. Hvis man er der, kan man bladre videre og finde vejledninger. Helt basale grundting som skal være på plads. Og hvis de er på plads, har man allerede bygget et cyberforsvar op, som vil kunne holde mange ondsindede hackere væk. Hvis man som virksomhed står med et mere avanceret trusselsbillede, hvor man for eksempel outsourcer, så har vi også vejledninger til det.

Hvis man ikke selv føler, at man er sat i verden for at vedligeholde et IT-netværk, men mere lever for at levere en anden ydelse, er det vigtigt at man overlader det til anerkendte professionelle at vedligeholde ens server.

For dem, der har en vis størrelse og et særligt avanceret trusselsbillede kan vi tilbyde et særligt sensor-netværk. Tilslutningen foregår konkret ved, at centeret installerer en alarmenhed på kundens Internetforbindelse, der gør det muligt for tjenesten at detektere tegn på avancerede cyberangreb.”

Vil man ikke kunne få en tilsvarende service hos de store IT-konsulenthuse?

”Nej, det er ikke muligt. Vores service er baseret på en yderst avanceret teknologi som ikke er frit tilgængelig. Herudover arbejder vi ud fra data som er indsamlet over meget lang tid. Men jeg skal pointere, at en væsentlig forudsætning for at centeret kan levere denne løsning er, at virksomheden har en vis IT-sikkerhedsmæssig modenhed.

Hvor Netsikkerhedstjenesten arbejder med et årligt gebyr fra kr. 260.000 for at levere deres helt specielle alarmenhed, så er Forsvarets Efterretningstjeneste Center for Cybersikkerhed som sagt leveringsdygtig i en række skarpe vejledninger, som du finder her.

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En del af

BFIH Logo

Partners

Authorized-partner-Heimdal

Kreditvurdering

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

IT-Hotellet ApS © 2018. All rights reserved.