Intel fyrer sin danske afdeling

Intel nedlægger sin danske afdeling og kæmper samtidig med svagheder i deres processorer, som kan give hackere adgang

Man kan have nok så mange servere i sin serverfarm, og alle skal vide, at de fylder og kræver sit.  Men uden mikroprocessorer – og da navnlig ”Intel Inside” – sker der ikke noget som helst.

Takket været ferm branding, hvor Intel gennem partnerskabsaftaler med HP, Lenovo og Dell har været gode til at få deres navn frem på computerne, har Intel siden 1992 været det største mærke af alle. Verden over beskæftiger den Silicon Valley-baserede processorkonge hele 106.000 medarbejdere.

Den høje brand awareness betyder ikke blot, at vi bemærker, når Intel igen-igen går i førerposition med et nyt produkt. Når det går den modsatte vej, er bemærker medierne det i reglen også. Og her på det sidste er Intel faktisk kommet i modvind. Chip-giganten har nemlig ifølge Nordjyske.dk 15.8. meddelt, at de trækker stikket for alle danske aktiviteter inden udgangen af indeværende år: ”Jeg kan bekræfte, at Intel planlægger at reducere medarbejderstaben på bestemte lokationer,” hedder det fra kommunikationsdirektør Markus Weingartner.

Alle får nyt arbejde

Intels nordjyske afdeling kommer sig af deres opkøb af 270 arbejdspladser fra tyske Infineon Technologies tilbage i 2010. Et eventyr, Intel dengang betalte 8,2 millioner danske kroner for.

Afviklingen af de hundreder af højtuddannede danske medarbejder kommer sandsynligvis til at forløbe gnidningsløst, da de gode tider spejler sig i ledighedsprocenten blandt ingeniører, der er så lav som 2,1.

Intel-ingeniørerne kommer hurtigt i arbejde andetsteds, men det gælder så også de Intel-ingeniører som bliver. De er senest kommet på overarbejde med at bekæmpe de svagheder som er opdaget i deres processorer under navnet Foreshadow.

Hackere udnytter hastighedstrick

Hvor Intel, AMD og ARM tidligere har haft svagheder i deres processorer kaldet Spectre og Meltdown, så er Intel ene om Foreshadow, der er en svaghed i den spekulative kørsel af kode, hvor data køres gennem processorens uudnyttede ressourcer – simpelthen for at gøre den hurtigere – ud fra den antagelse, at der bliver brug for disse bearbejdede data.

Hvis dataene så alligevel ikke skal bruges, bliver de slet og ret smidt væk. Dette ”affaldsprodukt” har hackere nu lært at aflæse. Dermed kan de omgå Intels kryptografiske sikkerhedsteknik SGX.

Cascade Lake er svaret

Ifølge Der Spiegel 15.8.2018 kan især cloud-sammenhænge være truet. Omvendt er Intel og partnere som Microsoft og forskellige Linux-udbydere og også Amazon gået i krig mod Foreshadow gennem en række opdateringer, der igen ser ud til at virke. Skal man tro det store tyske medie Der Spiegel bliver det dog først helt godt med Intels strike back, når den nye processorserie Cascade Lake bliver introduceret senere i 2018.

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En del af

BFIH Logo

Partners

Authorized-partner-Heimdal

Kreditvurdering

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

IT-Hotellet ApS © 2018. All rights reserved.