Nyt data-lovtiltag per 1.januar – Gider du at postbuddet læser dine breve?

Ligesom det er forbudt for postbuddet at åbne pakker eller læse private breve, så har Datatilsynet besluttet at vedtage et nyt lovtiltag, der skal beskytte personlige og følsomme oplysninger i mails. Fra den 1. januar 2019 vil det være et lovmæssigt krav at mails der indeholder personlige og følsomme informationer skal krypteres. Med andre ord skal der sættes digital lås på maildriften, så uvedkommende tredjeparter ikke kan få adgang til oplysningerne.

IT-Hotellet vil på den bedst mulige vis hjælpe med at få indrettet et solid krypteringssystem efter dine eller din virksomheds behov, og skulle du være i tvivl om hvad sagen om ”kryptering af mails” i bund og grund er, så har vi lidt informationer til dig her.

Hvad der har været lov for den offentlige sektor siden 2000, bliver nu ligeledes realitet for de private virksomheder, der fra det kommende år igen må stramme op på deres persondatahåndtering. Årsagen til lovtiltaget hænger sammen med det sidste årtis kraftige tiltag i brugen af mails, og en ligeledes stigende transport af personlige og følsomme data over internettet som f.eks. CPR-numre, kreditkort, ip-adresser eller interne regnskaber.

Da mails sendes over internettet, er der som regel ingen kontrol over hvilke computere og servere de digitale beskeder sendes igennem på vej til modtageren, og risikerer dermed hurtigt at blive offer for hackere. Bare en forkert indtastede mailadresse eller falsk fremsendt mail kan blive til fare og placere en virksomheds informationer et uønsket sted.
Ved at kryptere mails undgås denne risiko, idet kun den ønskede modtager af mailen kan få adgang til selve indholdet.

Og hvad er kryptering (af mails) helt præcist?
Kort forklaret, så er kryptering en lås der sættes på mailen. Nøglen til låsen befinder sig alene i besiddelse af den hensigtsmæssige mailmodtager, og således vil mailens indhold fremstå som ulæseligt, sløret, for enhver anden part.
Datatilsynet anser kryptering af mails som en uundværlig proces, idet unødvendige risici for data-røveri mindskes. Derfor gøres det til et lovmæssigt krav for private virksomheder at kryptere mails med følsomme og personlige informationer. Lovetiltaget træder i kraft den 1. januar 2019.

IT-Hotellet står klar til at hjælpe dig og din virksomhed med de behov I skulle have i forbindelse med mail-kryptering og sikkerhed, og du er meget velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål og ønsker.

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

En del af

BFIH Logo

Partners

Authorized-partner-Heimdal

Kreditvurdering

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

IT-Hotellet ApS © 2018. All rights reserved.