IT-sikkerhed - mand foran computere

IT-sikkerhed

Få kompetent IT-sikkerhed til din virksomhed

Sikkerhed er et afgørende element for enhver virksomhed. Det er vigtigt at have de nødvendige foranstaltninger på plads for at sikre, at virksomhedens data og systemer er beskyttet mod uønskede hændelser. For at skabe en høj sikkerhedskultur, er det afgørende at implementere en omfattende tilgang, der adressere forskellige aspekter af din virksomheds IT-sikkerhed.

Få råd og sparring om din IT-sikkerhed

Vi anbefaler alle, at få sat remote backup af data korrekt op, så I også er i stand til at genskabe data, der er mere end 30 dage gammelt. Med remote backup er du hurtigt videre, hvis uheldet er ude. Vil du vide mere om backup, så kontakt os gerne. 

De mest almindelige former for it-sikkerhedsbrud

Du kender dem måske allerede, men en del af det at arbejde med at forbedre IT-sikkerhed er at kende de mest almindelige former for it-sikkerhedsbrud. Kender du dem her?

  • Phishing
  • Malware
  • Ransomware
  • Brute force-angreb
  • Man-in-the-middle-angreb

Phishing involverer ofte at sende skadelig e-mail, der ligner ægte kommunikation fra et legitimt firma eller person, med det formål at få adgang til personlige oplysninger.

Malware er et andet almindeligt it-sikkerhedsbrud, der involverer skadelig software, der installeres på computere og servere for at stjæle data eller ødelægge systemer.

Ransomware er en form for malware, der krypterer data og kræver en løsesum for at få adgang til det.

Brute force-angreb involverer at prøve mange forskellige kombinationer af brugernavne og adgangskoder for at få adgang til et system.

Endelig er der man-in-the-middle-angreb, hvor en hacker placerer sig mellem to parter, der kommunikerer, og kan få adgang til deres data.

Det koster dyrt at blive ramt

Der findes masser af historier om virksomheder, der rammes af brud på IT-sikkerheden og fælles for dem alle er mere eller mindre at virksomhederne går i stå den tid det tager for eksperterne at reetablere data og adgange, få renset ud efter de ubudne gæster og de fleste virksomheder kan virkelig mærke blot få dages nedetid på økonomien og bundlinjen.

Få tips fra Digital- og Erhvervsstyrelsen om IT-sikkerhed

Sikkerdigital.dk er et tiltag fra Digital- og Erhvervsstyrelsen, som informerer om, hvordan man som privat borger, virksomhed og som myndighed højner IT-sikkerheden og dermed gør det så svært som muligt for hackere at få fat i jeres kritiske data.

På dette site findes der cases, som tegner et grumt billede af, hvad der sker, når virksomheder rammes.

En af disse cases er om en virksomhed, der mister kontakten til sin Facebook-side. Denne side er virksomhedens primære indtægtskilde og dermed skete der et brat fald i indtjeningen.

Når man mister sin Facebook-side til hackere, er der sjældent hjælp at hente fra Politiet. Derimod skal man have fat i Facebook/Meta selv og det kan være utroligt svært at få hul igennem til dem.

Redningen kom via deres reklamebureaus IT-afdeling, som fik hul igennem til Mark Zuckerberg og Co. Og dermed blev hackerne smidt på porten og man genvandt kontrollen.

Efterfølgende har virksomheden indført strammere tiltag for at forhindre at det sker i fremtiden. Disse indeholder bl.a. brug af 2-faktor-login og brug af lange passwords, som udskiftes efter 3 måneder.

Tag backup og opbevar den forsvarligt

En anden case på sikkerdigital.dk fra POM Industries fortæller om hackere, der sletter mapperne på virksomhedens computere. Det tog en hel uge at få styr på problemerne, og det i en branche, hvor kunderne så finder andre muligheder, hvis man ikke kan levere stabilt.

Heldigvis havde virksomheden styr på sin backup procedure, som virkede og dermed kunne tabte data reetableres. Det tog dog hele 3 uger før virksomheden var oppe på normalt produktionsniveau igen.

Efterfølgende har de investeret endnu mere i IT-sikkerhed og faktisk er det lavet sådan nu, at de kan være oppe at køre igen i løbet af 2 timer, hvis de rammes på samme måde igen.

VIDSTE DU

IT-Hotellet opbevarer backups i vores datacenter i en toprenoveret kold-krigs-bunker ved Odense og vi overholder selvfølgelig alle regler i forhold til EU’s persondataforordning, også kendt som GDPR.

Vil uvedkommende trænge ind til vores kunders data, skal de igennem jernporte, to armerede ståldøre, et avanceret alarmsystem, videoovervågning, tre gitterdøre, en rulleport og de solide, halvanden meter tykke betonvægge. Derudover er der videoovervågning og alarm, så du er sikret at dine data er i sikre hænder.

Kontakt IT-Hotellet om en god backup løsning i dag

Hos IT-Hotellet er vi altid klar til at hjælpe med gode backupløsninger, som sikrer jeres data og kan genetableres, hvis I skulle få behov for det. Kontakt os derfor gerne med det samme, så vi kan tage en uforpligtende snak om sikring af virksomhedens kritiske data, og om hvordan vi kan forbedre jeres samlede IT-sikkerhed.